pühapäev, august 26, 2012

Nukunõud

Juhtus nii, et kui maal nukumaja köök valmis sai. Rändasid kõik olemas olevad nukunõud kööki ning nõnda jäid kodused riiulid õige tühjaks ja kurvaks. Seega lubasin oma piigale, et ma teen talle koju uued, et ta ei peaks nõusi edasi-tagasi vedama (mis suurendaks kadumise tõenäosust :D). Nii valmisidki potid-pannid, keedukann ja lõikelaud. Sinna juurde mõõdunõu ning visplist kulbini. 
 Söögilauale supikausid, praetaldrikud, väiksed taldrikud kuhu lisandus vaagen ja väiksem kauss ning kuus tassi.
 Lisaks punase valge mummulised piimakann, suhkrutoos, võitoos, väiksem vaagen ja kauss. Kärbseseene stiilis jahu-, soola- ja kaneelipurk. Suhkrutoosi pistsime lusika ning võinugagi ei puudu.
 Kui juba portselan olemas, siis tuli ka natuke "klaasi" lisada. Valmisid morssikann ja klaasid, pokaalid ning magustoidu kaussid.
Kuna Helena on mul juba õige suur tüdruk, siis meisterdasin talle ka toiduaineid. Lisaks võileibadele, saiale ja leivale, muffinitele ning jäätisele valmisid šokolaaditahvlid, suitsuvorst, kartulid ja grillvorstid. Kui võileiva materjal ja või on kindlalt kinnitatud, siis puuviljad on seekord täiesti lahtised. Nõnda saab kaussi just seda puuvilja (olgu see siis banaanid, õunad, apelsinid, sidrun või viinamarjad) panna, milleks tuju on.

Eilseid voolimisi hommikul ahju pistes, koostasin mina juba nimekirja mida kõike veel vaja teha oleks. Oh kuidas mulle meeldib see nikerdamine. Peab vaid paremad abivahendid muretsema ja veel peenemad pintslid, siis saaks proovida peenemat maalimist nõudele :D

3 kommentaari:

Jaanika ütles ...

Superlahe ja mõnus nõude ja toiduainete komplekt.

Unknown ütles ...

Imeilusad nõud!!! Tahaks küsida, et kaua Te neid Fimost voolitud nõusid ahjus küpsetasite ja mis värvidega on maalingud peale tehtud? Ma näen esmakordselt selliseid nõusid! :)

Sirje ütles ...

Ma ei tea peast kui kaua ma neid kuumutasin. Aga ma lähtusin pakendil olevatest juhenditest. Värvisin akrüülvärvidega ning lakkisin pärast veel üle ka, kui tahtsin neile läiget anda.