neljapäev, august 04, 2011

Kirbla naise kirivöö

Täna on kohe selline mõnus tunne, et olen valmis saanud millegi suure ja uhkega. Nimelt kudusin valmis oma esimese kirivöö. Olen emale juba mingi aastake peale käinud, kui teda külastan, et õpeta mulle kirivööd kuduma. Iga kord olen sealt nii ära tulnud, et pole midagi proovinud. Eks olnud see suur töö - pulkadega jamamine ja peaagu liigutamatu lõime hunnik :D Aga see aasta leidsime emaga meistrimehe, kes kirivöö kudumistelgi meisterdab ja selle töö tegemise tunduvalt lihtsamaks muuda ning mis kõige olulisem - liigutamine ühest kohast teise on lapsemäng. Nõnda ema telliski ühe endale ja teise mulle kingituseks ning suure tuhinaga mõlematele ka kirivöö lõimed üles pani. Esimesed õpetused sain hetk enne ära sõitu ja kuna eelmisel päeval veel pulmapidugi seljataga ning magamata öö telgis, siis jäi mulle neist õppetustest meelde täpselt nii palju, et esimesed kaks mustrikorda kodus vigaselt kudusin:P Veast õpust võetud, kudusin vöö lõpuni juba korralikult ja sain kirivöö pikuseks koos narmastega 3,05 m (ilma 2,85 m).

3 kommentaari:

Helena (Jenniplika) ütles ...

Imeilus! Väga head värvid ja peen töö. Ma olen kirivöö tegemist näinud ja seetõttu tean, kui suur töö see on. Kui saladus pole, siis kaua selleks aega kulus?

Sirje ütles ...

Oh kui keeruline küsimus :D Lõime sain ma 23.07 ning siis oli umbes 20 cm kootud. Ise alustasin kudumist 25.07 aga mitte igapäev. Kui ma nüüd need päevad kokku loen, kus ma vöö kudumisega tegelesin, siis vast 6 päeva. Aga muster on väga lihtne ja algajale just paras :P Järgmisen on soov Pöide kihelkonna vööd kududa, mille mustri sain ma üle 100 aasta vanuselt vöölt. Seda saab vast mitu kuud kududa :D

Helena (Jenniplika) ütles ...

Mnjaa, mulle see muster küll lihtne ei tundu :o)
Aga imeilus töö igatahes! Tubli oled.