neljapäev, september 27, 2007

Pärlimäng vol 8

Ja kui juba sai algust tehtud nn eriliste keedega, siis tegin endale ka ühe. Kuna olen Kaksik tähtkujult siis oli minu jaoks see kõige õigem poolvääriskiviks TIIGRISILM. Miks siis just TIIGRISILM? No ikka sellepärast...

TIIGRISILM on tekkinud kullisilmast krokidoliidi muutumisel kvartsiks. Kuldpruun, viiru­line, paralleelselt kasvav kvartsiteisend, peeneteralise pruunraua (limoniit) lisandiga. Väga tund­lik hapete suhtes. Tähtsamad leiukohad asuvad Birmas, Indias, Lõuna-Aafrikas, Lääne-Austraalias ja Ameerika Ühendriikides. TIIGRISILM aktiviseerib liikumiskeskust, tugevdab luid ja liigeseid. Tema kuldpruun värv soo­jendab keha, eelkõige hingamisteid, seega leevendab ta hingeldus- ja astmahooge. Mõjub rahustavalt närvidele ja ainevahetusele. Tiigrisilm mõjub hästi seedimisele ja põrna ning soolestiku talitlusele, tugevdab maksa ja on antibakteriaalse toimega. Oma kindlate võnku­mistega aitab argadel, närvilistel ja heitlike loomusega isikutel oma mõtteid ja hingejõudu koondada. On väga sobiv kooliskäivatele lastele. Tugevdab päikesepõimikut. TIIGRISILMA energia on väga mehelik, toob endaga kaasa soojuse ja kindlustunde. Tiigri valvsa silma all võib tema kandja lõdvestuda ja edasiseks arenguks valmistuda. Tema ener­gia on aeglane ja raske, kuid liikuma hakates on ta suure mõjuga. Ta sobib inimes­tele, kes otsivad oma jõudu ja tahavad tugevamini reaalsuses püsida. Ta tugevdab nõrka enese­usaldust ja annab julguse oma võimalusi paremini ära kasutada. Samuti teravdab ta mõtle­mist ning aitab mõista elu sotsiaalset poolt. Ta lepitab vastandeid ja sulatab ühte meheliku ja naiseliku energia. TIIGRISILM on Kaksikute, Neitsi, Amburi ja Kalade kivi. Tshakrad: päikesepõimik. Keskendumise parandamiseks mõttetöö juures on hea TIIGRISILMA enesega kaasas kanda, eksamite ajal aga enda ette asetada. Tiigrisilma loetakse maagide kiviks. Arvatakse, et selle kiviga sõrmus hakkab hädaohu kor­ral sõrme pigistama. Hõbedasse töödelduna tasub ta Kuu loomisest alates 18-ndal päeval (mitte kalendripäeval) padja alla panna ning järgneval ööl saab ähvardavaid ohte unenägu­des tavaliselt mitmeid kuid ette näha. Saadaval toorkivina, lihvitud kividena, ripatsite ja muude ehetena, osaliselt ka kunst­käsi­tööna. Hooldus: 2–3 korda kuus voolava vee all maha laadida ja asetada 2–3 tunniks päikese kätte taastuma.

(info: www.loitsukeller.ee/kivid/tiigrisilm.htm)

Ja teadmiseks veel sedagi...

Kõik silmad (kulli-, tiigri- ja kassisilm) on väga kapriissed. Töötavad ainult iseennast valitseva tõelise peremehe käes. Neid kive võib võrrelda koertega, kes on ustavad ainult oma peremehele; nendega tuleb väga pikalt harjuda.

(info: www.loitsukeller.ee/kivid/kassisilm.htm)

Kommentaare ei ole: