pühapäev, mai 27, 2012

Mulle kohe meeldib mu praegune vanus või eluperiood, sest beebi uudiseid tuleb nii ukstest kui akendest ja kui oleks mul veel vähemalt 3 paari käsi, siis need käed mul muud ei teeks kui katsiku kingitusi. Eelmise aasta varasügisel sündis siia ilma üks üli armas Oskar, kellele me perega nüüd ka lõpuks külas käisime ning väikeseks kingituseks kudusin ma pisi-mehele sooja tekki. See on juba 5 beebitekk, mille ma juba kudunud olen. Ja ühe enam ja enam tuleb mul tahtmine üks selline suur tekk ka meie väikesele perele kududa, et jahetatel õhtutel õues peale võtta.

Tekk on kootud Titan Wooli Superwool (100% meriinovill) lõngaga. Kokku kasutasin ma 12 tokki (10 tokki oranži ja 2 tokki tumerohelist) lõnga ja nr 3,5 ringvardaid. Ääre viimistlesin ma seekord nii nagu teisel tekil - võttes üles vaid ühe poole silmad ning kootud, et tagasi pöörates jääk äär pitsiline :)

esmaspäev, mai 14, 2012

Punane kleidike

Minu esimene kootud kleit ja minu suureks üllatuseks tuli väga armas välja :D Kootud on ta tütre ristiema tütrele sünnipäevaks, kes mai algul sai aastaseks. Kuna mul endal polnud käepärast pisikest modelli võtta, siis pidin lähtuma poja nr 80 riiedest ja pojast :D Kõige lõbusam osa oli muidugi need kleidi proovid, kus ma Edwardile eelnevalt ikka rääkisin, et ma ei koo talle kleiti vaid ühele pisikesele piigale. Õnneks oli poja väga rahul säärase tähelepanuga ja oleks valmis kleidi endalegi jätnud :P Kasutasin TitanWool Egitto 100%  egiptuse puuvill, varrasteks olid 3,5 ringvardad. Kleidi alumise ääre kaunistasin kollaste klaaspärlitega ning kleidi ülemised ääred viimistlesin heegeldamisega. 

Granaatidest kaelakee

Mu üks väga hää sõbranna läheb see kuu mehele ja nagu viimasel ajal moeks, korraldati temalegi "tüdrukute õhtu". Kuna see tore päevake pidi toimuma vahetult enne emadepäeva ja Tartus, siis olin mina suhteliselt kindel, et sinna ma ei jõua. Nõnda mõtlesin talle teha kingituse, et ta teaks - mõtetes olen ma temaga. Aga minu kallid lapsed ja mees peavad minuga emadepäeva terve aasta ja igapäev, siis saatsid nad mind sellel nädalavahetusel Tartu ja ma sain oma kingituse ise üle anda. 
Valmistasin lihtsa lükitud kaelakee, kasutades poolvääriskive granaate ja kahepoolega atlaspaela, mille põimisin pärlite vahele. Granaate sai kasutaud seepärast, et sõbranna on novembri algul sündinud ja granaat on nii tema tähtkuju kivi kui ka sünnipäeva kivi. Kingituse pakimiseks voltisin ma internetist leitud õpetuse järgi väikese karbikese.

pühapäev, mai 13, 2012